Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Γιατί αλλάξανε έτσι οι Έλληνες;

Ένας γνωστός Ιταλός δημοσιογράφος αναρωτιότανε  σε κεντρικό του άρθρο, τι άλλαξε στους Έλληνες και από εκεί που πρώτοι κατέβαζαν την  σημαία των Ναζί  από την Ακρόπολη και ξεκίναγαν την περίοδο της αντίστασης εναντίον τους πανευρωπαϊκά, σήμερα δεν αντιδρούν καθόλου στην υποδούλωση τους από τα μέτρα του ΔΝΤ, της ΕΟΚ και της ίδιας της κυβέρνησης τους, που επιμένει να τιμωρεί ασύστολα τους απλούς πολίτες και όχι τους πλούσιους,  που αρνούνται να πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν και βέβαια αυτούς τους ίδιους τους πολιτικούς,  που με την ασυδοσία τους έγιναν υπαίτιοι της πτώχευσης και της κατάρρευσης του κράτους μας.
Αλήθεια τι άλλαξε και οι Έλληνες μέσα στα τελευταία πενήντα χρόνια μετατράπηκαν  από τους πιο θερμούς υπερασπιστές της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας,  σε αυτά τα άβουλα όντα που βλέπουμε σήμερα και που μοιάζουν να δέχονται τα πάντα αδιαμαρτύρητα;
Τι ήταν αυτό που τους αποβλάκωσε έτσι;  
Ναι σωστά μαντέψατε. Η τηλεόραση. Αυτή είναι που  τους καθήλωσε σε ένα καναπέ και τους μετέτρεψε σε άβουλα καταναλωτικά όντα. Χιλιάδες τα μηνύματα και οι ειδήσεις που δέχονται καθημερινά και άπειρα τα γεγονότα που λαμβάνουν μέρος μπροστά στα τρομοκρατημένα μάτια τους.  Έτσι όλα μετατρέπονται σε ένα αχταρμά,  χωρίς να μπορούν οι ίδιοι πλέον να ξεχωρίσουν το σημαντικό,  από το γελοίο και ανούσιο. Ο τρόμος  και τα κρυφά μηνύματα που εξαπολύουν τα ΜΜΕ καθημερινά από τους δέκτες τους, που είναι και αυτά μέρος του οπλοστασίου του συστήματος, είναι άνευ προηγουμένου και στο τέλος οι τηλεθεατές παρακολουθούν εξουθενωμένοι,  αισθανόμενοι ότι είναι  ανίκανοι να αλλάξουν το οτιδήποτε στο διεφθαρμένο σύστημα που τους διοικεί, καθώς τους έχουν πείσει ότι είναι και αυτοί μέρος αυτού του συστήματος.
Και έτσι φτάσαμε στο σημείο να κάνουν την επανάσταση και να κατέβουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι ενάντια στο σύστημα, όχι οι πολίτες που έχουν τα δικαιώματα του ψηφίζειν και εκλέγεσθαι , αλλά οι μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου!  Και αν αναρωτιέστε γιατί αυτοί, τότε θα σας απαντήσω, γιατί αυτοί τα τελευταία χρόνια δεν βλέπουν σχεδόν καθόλου  τηλεόραση!!
Αλλά πως και έτσι; Έρευνες που γίνανε,  δείξανε ότι οι μαθητές περνάνε πλέον πολλές ώρες κάθε μέρα μπροστά στους υπολογιστές τους. Μάλιστα το facebook  είναι πολύ κοντά στο να κερδίσει την πρώτη θέση από το Google και το YouTube,  με 4 ώρες παρακολούθηση  την ημέρα.
Το  σύστημα  προσπαθεί εναγωνίως  να ελέγξει το internet, που σήμερα είναι το μεγαλύτερο όπλο στα χέρια των δημοκρατικών πολιτών, στην προσπάθεια τους να ελέγξουν και να ξεσκεπάσουν την διεφθαρμένη εξουσία.
Το σύστημα, μια που το internet είναι νέα τεχνολογία, δεν έχει καταφέρει ακόμα να βρει  ένα καίριο τρόπο  για να περνάει τα μηνύματα  του και κατ’ αυτό τον τρόπο να αλλοιώνει τις συνειδήσεις των ανθρώπων. Ένα μέσον για να το πραγματοποιήσει αυτό είναι μέσω των διαφημίσεων.  Αλλά το facebook δεν  δέχεται καν διαφημίσεις και αυτό ανέλαβε να το αλλάξει η αγαπητή Goldman Sachs, που επισήμως του προσέφερε ενάμιση δισεκατομμύριο δολάρια για να μπει ως μέτοχος. Μην εκπλαγείτε λοιπόν καθόλου αν μετά ακολουθήσουν και οι διαφημίσεις. Για να μην αναφέρουμε καθόλου τα προσωπικά στοιχεία των πεντακοσίων εκατομμυρίων χρηστών που θα έρθουν στα χέρια τους. Not bad… Ένας είναι ο σκοπός εξάλλου. Ο απόλυτος έλεγχος της συνείδησης του ανθρώπου…
Τι μπορούν να κάνουν λοιπόν οι πολίτες για να αλλάξουν την κατάσταση;  Μα να βρουν  την δύναμη (εφόσον η τηλεόραση είναι ναρκωτικό και άρα αυτοί είναι εξαρτημένοι) και να την πετάξουν απτό παράθυρο. Τι άλλο;  Ριζικά προβλήματα απαιτούν ριζικές λύσεις.  Άντε και μετά επιτέλους θα αρχίσουν να παίρνουν και την ανιούσα οι γεννήσεις, για  να αυξηθεί πληθυσμιακά και το παραπαίων έθνος μας,  η αλλιώς θα χωρίσουν και τα υπόλοιπα ζευγάρια που έτσι και αλλιώς δεν ταίριαζαν και ιδιαίτερα και μόνο η ζομποτηλεόραση τους κράταγε ενωμένους. Και στην μία και στην άλλη περίπτωση κερδισμένοι θα βγούμε, αφού ο έρωτας και η ελευθερία του ανθρώπου είναι δυο από τα μεγαλύτερα αγαθά που μας δόθηκαν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου