Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Και εκεί που θα πέσω θα είναι στην αγκαλιά του Θεού!

Και εκεί που θα πέσω θα είναι στην αγκαλιά του Θεού.
Πολύ όμορφο ακούγεται αν εξαιρέσουμε την ωραιοπάθεια που εκπέμπει.  Επίσης θεωρώ ότι θα ήταν πιο τολμηρό αν,  όταν είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το άλμα στο κενό  δεν χρησιμοποιήσουμε τον Κύριο σαν δίχτυ ασφαλείας.  Γιατί  το άλμα στο κενό αποκτά επικινδυνότητα  και άρα γοητεία και αξία, όταν δεν Του ζητούμε να  τοποθετηθεί  από κάτω, ώστε να μας αρπάξει στην αγκαλιά Του όταν εμείς πέσουμε.
Ο Όσσο έχει πει πραγματικά υπέροχες αλήθειες, αλλά που και που του ξεφεύγει και κάποιο σχόλιο όπως αυτό   ότι η ομοφυλοφιλία δημιουργείται στα θρησκευτικά τάγματα,  αφού εκεί μάλλον την συνάντησε και  ο ίδιος και  που απορεί κανείς πως το έκανε. 
Τα τελευταία 2.000 χρόνια με την έλευση του Χριστιανισμού, η σεξουαλικότητα του ανθρώπου και το ίδιο το κορμί του δέχτηκε μια ανηλεή επίθεση. Όσοι σεξουαλικά βρέθηκαν στη λάθος μεριά , ήξεραν ότι δεν θα έπρεπε να θεωρείτο δεδομένο, ότι  ο ήλιος  θα ανέτειλε και το επόμενο πρωί για τους ίδιους. Και έτσι με την πρώτη ευκαιρία γινόντουσαν μισθοφόροι και  έπαυε η πίεση από την κοινωνία και την οικογένεια  να παντρευτούν και να ευτυχήσουν  με την αγαπημένη τους γυναικούλα. Αν υπήρχε πειρατικό, μπάρκαραν σε αυτό και ησύχαζε ο νους και η ψυχή τους. Δεν τους έπεφτε δε και καθόλου άσχημο το μέλλον που προδιαγραφόταν  για τους ίδιους. Περισσότερο ανυπομονησία θα έλεγα αισθανόντουσαν για αυτό που τους περιμένει.  
Φαντάζεστε ένα ετεροφυλόφιλο, ενώ γνωρίζει τι γίνεται στα πλοία, ζώντας μέσα σε ένα αποκλειστικά ανδρικό περιβάλλον  για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, να πάει να γίνει πειρατής; Ποιος θέλει να πάει να πέσει μόνος του μέσα στο λάκκο με τα φίδια;
Το ίδιο ισχύει και με την θρησκεία.  Δεν πάει ο πιστός να γίνει ιερέας η καλόγερος και εκεί ανακαλύπτει τις χαρές της ομοφυλοφιλίας, αλλά αντιθέτως πάει εκεί γιατί αυτόματα παύει η μαμά να τον πρήζει  με το πότε θα παντρευτεί να της χαρίσει και εγγονάκια, πράμα το οποίο μέσα στο μυαλό του δεν αποτελεί την τέλεια έκφανση της ευτυχίας πάνω σε αυτή την γη. Και σίγουρα βέβαια πάει γιατί έχει και την πίστη του.
Αλλά όπως κάνει την μοιραία κίνηση, καθώς δεν έχει μετρήσει όλες τις παραμέτρους του εγχειρήματος, βρίσκει τον εαυτό του προ ασχήμων εκπλήξεων. Διότι η θρησκεία,  στην ιεραρχία της οποίας επισήμως εντάχτηκε, του δηλώνει ξεκάθαρα ότι είναι αμαρτωλός και καταραμένος από τον Θεό στον οποίο πιστεύει. Και ισχύει το ίδιο είτε υπηρετεί στον Χριστιανισμό, είτε στον Ιουδαϊσμό, είτε στον Μουσουλμανισμό , είτε τέλος στον Ινδουισμό. Και αυτός ό άνθρωπος είτε θα αποδεχτεί τον εαυτό του, θα τον αγαπήσει και θα αποχωρήσει από το ιδιαίτερα ανθυγιεινό  περιβάλλον  για την ψυχή του, είτε θα παραμείνει  και θα μάθει να μισεί τον εαυτό του για αυτό που είναι  και στο τέλος βέβαια θα καταλήξει υποκριτής και σαδομαζοχιστής.
Και έτσι παρακολουθούμε με οδύνη, ότι η εκκλησία μας είναι έτσι ιεραρχημένη ώστε να ευνοεί στο ανέβασμα τους αυτούς που παίρνουν την λάθος απόφαση για την ζωή τους. Διότι αν είσαι  ομοφυλόφιλος η άγαμος ετεροφυλόφιλος (και άρα δεν διαθέτεις μια  σχέση μέσα στην οποία  μπορείς να εκφράσεις ήρεμα και ελεύθερα την σεξουαλικότητα σου, σεβόμενος τον εαυτό σου και τον/την  σύντροφό σου ) μπορείς να ανέβεις τις σκάλες της ιεραρχίας και να γίνεις ένας σεβάσμιος ηγούμενος η δεσπότης  η και πατριάρχης αν θέλετε. Αλλά όσο ανεβαίνεις τόσο πρέπει να προσπαθείς να κρύψεις όλα αυτά που επιθυμεί  η και πράττει η ψυχή σου. Και στην μία και στην άλλη περίπτωση η ψυχή καταλήγει να ασφυκτιά και να μαυρίζει από τις  αναθυμιάσεις που προκαλούνται στο περιβάλλον.
Όσο για τον κακόμοιρο τον ιερέα, που παντρεύεται την παπαδιά του και μέσα από την σχέση αγάπης που αναπτύσσει  μαζί της, ό άνεμος φουσκώνει το πανί της ψυχής του και η βαρκούλα πλέει ανάλαφρα μέσα στην παντός καιρού  θάλασσα, αυτός  που μπορεί να καθοδηγήσει μέσω της ειλικρίνειας και της καθαρής ψυχής  το ποίμνιο του προς ασφαλέστερα λιμάνια,  πρέπει να γνωρίζει ότι δεν έχει καμία  ελπίδα ανόδου  στην ιεραρχία  αυτού του εξαίρετου οργανισμού  έκφρασης της Θείας αγάπης, που ονομάζεται   Ελληνορθόδοξη  Εκκλησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου